Lélek és elme - Lélekliget

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Lélek és elme

Üzenetek az Égiektől:
 

Ahogy azon töprengtem, hogy vajon mennyi az igazság abból, amit a spirituális világból sugallatként, vagy tanításként kapok, erre gondoltam: "Az égiek is tévedhetnek." Legnagyobb csodálkozásomra már hallottam is a választ:

"Nem, mi nem tévedünk. Az elme és a lélek kapcsolatát képzeld el úgy, mint ha a lélek lenne a szem, az elme pedig a kéz. Ránézel egy asztalra, ami tele van tárgyakkal. Ha a szem nyitott, a kéz pontosan felismeri a tárgyakat. Ha viszont csukott szemmel tapogatod végig a tárgyakat, akkor lesz, amit pontosan felismersz, mert sok tapasztalatod van vele. Lesz, amiben bizonytalan vagy. Lesz olyan is, amit még sose láttál és sose tapintottál, akkor nem fogod tudni mi az. Ha ezek után vissza kell emlékezned, mi minden van az asztalon, nem fogsz mindenre emlékezni. Azokra a tárgyakra fogsz jobban emlékezni, amely érzelmileg is érint valami miatt. Tegyük fel, hogy az asztalon a tárgyakat többen is tapogatják csukott szemmel, majd az a feladatuk, hogy másoknak elmondják, mi van az asztalon. Nem egyforma felsorolást fognak adni. Na most. Ha azok, akik se nem látták, se nem tapintották a tárgyakat, csak egy hiányos és téves leírást hallottak, és ezt elmesélik másoknak, az információ tovább torzul.
Ebben az időszakban a spirituális észlelés nehézségeiről beszélek neked. Ez a kép, amelyet most vázoltam, nyilván csak egy jelkép. Próbáld megérteni és rugalmasan továbbgondolni."

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz