A táplálkozásról - Lélekliget

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A táplálkozásról

Üzenetek az Égiektől:
 

Bármit eszünk, azzal bizonyos energiákat veszünk magunkhoz. Minden energia. Az anyag csupán besűrűsödött energia. Két alap-energia, két pólus létezik: a félelem és a szeretet energiája. Hogy melyik energia lesz bennünk uralkodó, az attól is függ, hogy mit eszünk.

Amikor állatot eszünk, akkor magunkhoz vesszük az állat félelem-energiáját. Amikor az állatot megölik, akkor az állat fél, és ezt az energiát magunkba építjük, amikor megesszük a húsát.

Amikor növényeket eszünk, akkor „áldozat-energiát” veszünk magunkhoz. Ezt nem abban az értelemben, hogy „áldozattá válás”, hanem áldozat meghozatala, vagyis „szolgálni másokat”. A legjobb növények ebből a szempontból a termések, amelyek célja mások táplálása. A leveles és gyökér növényekben is ez az energia érvényesül alapvetően. Nem szorul magyarázatra, hogy a „szolgálni másokat” energia, az szeretet-energia.

Ha valaki azt szeretné, hogy elmúljon minden félelme, akkor ne egyen többé állatokat. Ez ilyen egyszerű.
Van, akinek nehéz megértenie, hogy miért a félelem a szeretet alapvető ellenpólusa. Miért nem pl. a gyűlölet. Ha kicsit elgondolkodunk rajta, akkor látjuk, hogy minden negatív érzelem gyökere a félelem. Amikor gyűlölünk valakit, akkor is félünk: félünk, hogy a másik megfosztott, vagy megfoszthat valamitől. Ha irígyek vagyunk, akkor is félünk: félünk, hogy lehet a másiknak valamije, ami nekünk nincs, vagy nem lehet. Csak egy kevés szabadság és játékos rugalmasság kell ahhoz, hogy rátaláljunk: minden negatív érzelem alapvetően félelem.
A növények energiája a mások szolgálatának energiája, azaz a szereteté. Szeretnéd, hogy növekedjen benned a szeretet képessége? Akkor növényeket egyél. A legjobb, ha van saját kerted. A kertedben azzal a tudással gondozd a növényeidet, hogy ők vállalták a táplálásodat, és légy nekik ezért hálás. Amikor étkezel, sugározd ezt a hálát. A növényvilág a fizikai síkon visszakapja elfogyasztójától az élet lehetőségét trágya formájában.
Az ételeket azért kell nyersen enni, mert ez így természetes és így tápláló. A főzés abban a korban alakult ki, amikor kezdtek az emberek sokan lenni. A főzésnek járványok idején van értelme és fertőzéses körülmények között. Amikor sok ember oda ürített, amilyen vízből ivott, könnyen terjedtek a fertőzések. A főzés-sütés elpusztította a kórokozókat, valamint az élősködőket, amelyek az élősködőket tartalmazó állatokból eredtek. Ezt követően egyre általánosabb lett az étel megfőzése. Valamit azért találunk finomnak, mert megszoktuk. A mű ételek nem finomak, csak hozzászoktattak bennünket. A legtöbb életet és egészséget a nyers ételekből nyerhetjük. Ez emeli a rezgésszámunkat. A megfőzött növényeknek alacsony a rezgésszámuk, így ebben nem tudnak minket segíteni. A magasabb rezgésszám pedig a spirituális kapcsolat képességét teszi lehetővé. Akinek magas a rezgésszáma, az képtelen félni, ugyanakkor növekszik benne a szeretet energiája.

Akik megértik, hogy mindez igaz, azok a következőket tehetik: hagyjanak fel a húsevéssel és válasszák a nyers zöldségeket és gyümölcsöket. Egyre többen lesznek, akik ezt megteszik. Ezt a negatív erők is tudják, ezért ennek a folyamatnak az ellensúlyozására alakították ki a génmanipulált növényeket. Ezek gyakran állati géneket tartalmaznak, a cél a félelem-energia megtartatása. Ezek a növények nem képesek szaporodni, így ezt az energiát továbbítják az ember felé is. A vegyszerrel kezelt növények rezgéssszintje is alacsonyabb, hiszen a mérgezettség energiáját hordozzák.


Mit tehet ebben az esetben a városi ember? A legjobb, amit tehet, hogy összefog hasonló gondolkozású emberekkel és kertet vesznek, vagy bérelnek. A kertet közösen, vagy felváltva művelik. Természetesen az is jó megoldás,, ha valakinek már most van kertje, illetve ha önállóan vesz kertet és megműveli. Bio módszerekkel. Aki azt meg tudja tenni, hogy másokkal összefogva műveli a kertjét, az többlet-energiával fogja ellátni: az együtt-gondolkodás, együtt-cselekvés és összefogás energiájával. Aki vállalkozik erre a feladatra, az legyen tisztában azzal, hogy a negatív energiák kezdetben nagyon erősek lesznek: mivel egy ilyen kertben hatalmas szeretet-energia van, a sötét erőknek ez nagyon veszélyes. Ezért mindent el fognak követni a közösen munkálkodók szétzilálása érdekében. Aki még nem kész ekkora változtatásra, hogy saját kertje legyen, az csíráztasson, vagy neveljen cserépben, amit lehet. Ha ezt elkezdi (és nyersen táplálkozik) egyszer csak azt fogja tapasztalni, hogy már vágyat érez a kertművelésre és van is lehetőség rá…
A „sötét erők”, „negatív energia”, a „rossz” ellen soha nem szükséges harcolni. Ami ellen harcolsz, annak energiát adsz. A harc mindig negatív (félelem) energia, ezt adod és ezt kapod. Ne is változtass meg senkit. Változz meg magad. A szeretet energiája sokkal erősebb, mint a félelemé, és egyre inkább így lesz, mert egy új korszak hajnalán vagyunk. Csak változz! És meglátod, minden megváltozik körülötted. Abba az irányba változik, ami felé Te fordulsz. Milyen világot szeretnél magad körül?”

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz